Havuç Tarator

  • Görüntüleme
    431

Hazırlıklara havuçları rendeleyip, soğanları doğrayarak başlıyoruz. Soğanları zeytinyağında
şeffaflaştırıp havuçlarınızı ekleyin, tuz karabiber ekleyip havuçların rengi parlak bir hale gelene
kadar pişirin. Bu sırada içine karıştıracağınız sosu hazırlayın.
Normalde yoğurtla yapılan bu tarifi sizde bitki temelli yapmak isterseniz diye hızlı ve yalancı bir
sanki yoğurt tarifi ile paylaşıyorum. Bir gece suda beklemiş kaju, sarımsak, zeytinyağı, limon
suyu, yoğurttaki laktik asit tadını vermek isterseniz laktozsuz fermante bir turşu suyu aradığınız
çözüm, gerekirse biraz da su ekleyip pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırın.
Sosunuzu pişmiş havucunuza karıştırın. Taratorunuzu bir tabağa ortasında bir çukur yaparak
yayın. Çukura istediğinizi koyabilirsiniz. Ben ceviz, kuru zeytin, zeytinyağı ve maydanoz tercih
ettim.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X